Köp fälgar, fälgguiden #1

Köp fälgar, vi hjälper dig välja rätt fälg till din bil

Fälgar köper du hos oss lika enkelt som på nätet

Läs fälgguiden här så hjälper vi dig välja snygga och prisvärda fälgar från några av våra leverantörer

Har du spanat in någon snygg fälg på nätet så kan du oftast få den skickad till oss direkt eller be oss beställa hem den åt dig. Vi är partners och ombud för de flesta märken och tillverkare på nätet, till exempel ABS Wheels, AFL, Specialfälgar och OCL Brorssons.

Snygga aluminiumfälgar eller praktiska stålfälgar?

Aluminiumfälgar får du lätt att glänsa, men tänk på att vissa fälgar är lättare att rengöra en andra. Kör du ofta på vägar där dina fälgar utsätts för mycket smuts? Eller använder du dem på vintern? Tänk då på att välja en aluminiumfälg i praktisk design. Vill du ha en större fälg är det möjligt i kombination med ett lägre däck. Många tycker att bilen blir mycket snyggare med större fälgar. Stålfälgar monteras ofta som standard på bilar. En stålfälg är ofta prisvärd men behöver helst också en hjulsida – en löstagbar plastkapsel som täcker fälgen för ett prydligare utseende.

Vinterfälgar

När man pratar om vinterfälgar så menar man oftast fälgar som är anpassade för vinterbruk. Fälgarna brukar vara lackerade med flera lager tålig färg och klarlack för att klara smuts och salt bättre. Fälgarna är oftast utformade så de är lätta att hålla rena, det här är extra viktigt på vintern då det är större risk att stenskott och hård is skadar fälgens klarlack så att den spricker. Det kommer in fukt under lacken och aluminiumet oxiderar till följd att klarlacken spricker.

De flesta tillverkare har fälgar som är anpassade för vinterbruk, man ser det oftast markerat med en snöflinga bredvid fälgen, som t.ex. fälgen ABS302 SIL från ABS Wheels.

ABS302 Silver från ABS Wheels finns att köpa hos Däckstop GMG Motor AB

ABS302 Silver från ABS Wheels finns att köpa hos Däckstop GMG Motor AB

ABS302 finns i 15″ – 18″ och tillverkas av ABS Wheels. ABS302 fälgarna är högglanspolerade och mycket robusta vilket gjort fälgen populär bland alla vinterfälgssökare. Företaget ABS Wheels säljer fälgar av alla möjliga slag och vi på Däckstop GMG Motor AB har god erfarenhet av ABS Wheels.

Vill du beställa någon av deras fälgar besöker du abswheels.se och knappar in registreringsnumret. Webbsidan kommer därefter att berätta för dig om fälgen passar till din bil eller inte.

När du i slutfasen lägger in din beställning så ska du hålla ögonen på Monteringspartner. Där fyller du i Linköping. Bor du utanför Linköping men ändå vill montera i Linköping så ska du skriva det i meddelandefältet. ABS Wheels tar därefter kontakt med dig och sedan med oss på Däckstop GMG Motor AB för montering av dina nya fälgar.

About the Author

Däckbloggens Michael
Michael har arbetat med däck & fälgar i över 10 år och känner sig rätt bekväm med att tipsa om det mesta i fordonsbranschen.